Aromatherapie

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde.
Met ruim 25 jaar ervaring in het toepassen van aromatherapie voor persoonlijke & professionele doeleinde is het toepassen van essentiële oliën mijn grootste passie en specialisatie.

Essentiële oliën zijn door de planten aangemaakte natuurlijke stoffen en bevatten de geconcentreerde energie van de plant en bezitten daardoor zijn eigenschappen.

Wellicht bent u ooit al eens betoverd geweest door de geur van een dennenbos, of hebt u genoten van de bloemengeur van lavendel, of van de frisse geur van een vers gesneden limoen.
In dat geval hebt u zelf de geweldige voordelen van essentiële oliën rechtstreeks uit de natuur al ervaren.

Met behulp van stoomdestillatie of persen van planten kunnen essentiele olien uit planten worden verkregen zodat wij ze thuis kunnen gebruiken.

Zodoende kunnen wij het hele jaar door, elk seizoen opnieuw genieten van al het moois dat moeder aarde ons te bieden heeft.

Heeft aromatherapie jouw interesse en vind je het leuk om deel te nemen aan een van de seizoensgebonden workshops?
Aanmelden kan via dit contactformulier.

Wil je zelf meer lezen over essentiële oliën en de basiskennis achter hun therapeutische gebruik?
Het Modern Essentials handboek is hier verkrijgbaar.

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! De Essentiële olie en andere producten die ik noem, zijn geen officiële geneesmiddelen en staan als zodanig ook niet geregistreerd.